Reiki Intenziv za poticanje lakoće življenja od 04. do 06. lipnja 2021. – Platak

Close up Bare Hand of a Man Covering Small Flowers at the Garden with Sunlight Between Fingers.

Sigurno će vam se na privi pogled činiti, da je ova tema Intenziva, poput nemoguće misije. Obzirom da je vrijeme u kojem trenutno živimo prepuno destruktivnih i ometajućih faktora. Pa u redu. Ako ovo vrijeme i sva zbivanja u njemu tako teško doživljavamo, čak da pače mislimo da je težina našeg života time opravdana, onda ovaj Intenziv nije za vas.

Phyllis Lei Furumoto

Vjerujem da smo svi svjesni da je ovo što se sada događa, samo posljedica stoljetnog, pa ako ne i više, pogrešnog usmjeravanja i manifestiranja samog života čovjeka. Da, došli smo do vrhunca svoje moći, nemoći, gluposti i pameti. Bolje – lošije ne može biti. Mislim da u okviru ovih vjerovanja, uvjerenja, principa i sustava, ne možemo očekivati niti bolje niti lošije.

Isto tako, svjesni smo, da sve ovo što smo izgradili, treba dosta vremena da se razgradi i k tome dopustili nicanje nečeg novog, za što uopće sada ne znamo što je i kako izgleda.

Tko će to doživjeti, a treba živjeti ? Doživjeti u biološkom smislu te riječi, mi sigurno ne, a živjeti ili životariti (ovisi o našem izboru) upravo mi. Ono što je važno i znakovito je to, da mi sada više nemamo samo ulogu stanara u tom velikom sustavu, nego i rušitelja i graditelja. Može izgledati teško, ali bih ja prije svega rekao da nam je dana velika čast. Ne ne mogu niti vama niti sebi obećati da će biti “kao vodu piti”.

Imao sam potrebu napisati ovaj uvod kao početnu inicijaciju Intenziva.

Potaknite (ako već niste) u sebi proces otpuštanja nagomilanih težina prošlosti i zabrinutosti zbog budućnosti. To će biti vaš doprinos sebi i svima u i na Intenzivu. Molim vas da se samo ne donesete.

Na ovom Reiki Intenzivu mogu sudjelovati svi koji su inicirani u 1. ili 2. stupanj Reikija.

Glavna točka Programa Intenziva je Reiki kroz autotretmane, razmjene i grupne tretmane. Sporedne, ali ne manje važne točke Programa su zvučna Gong kupka, dinamična (ili preporađajuća) meditacija, vođene meditacije … Program će nas voditi, ne mi njega. Zato je važno da mu se prepustimo, jer otkrivamo dolazak nečeg Velikog.

Na Intenziv naravno možete doći sa članom ili članovima vaše obitelji ili partnerom, prijateljem, koji se mogu parcijalno uključiti u dijelove Programa.

Okupljanje na lokaciji Intenziva je 04.06. od 18 do 18,30 sati. Želja mi je da se sinhroniziramo prije večere, ali to će ovisiti o vama.

Smještaj je na bazi punog vege pansiona u višekrevetnim sobama.

Kotizacija za program Intenziva je za članove Udruge 650 kn, a ne članove 900 kn. Gotovinske uplate za Intenziv, članovi Udruge i oni koji žive u Zagrebu i okolici, će riješiti sa Marijom osobno. 

Uplate na račun rješavamo na dosadašnji način.


Za one (goste) koji neće prisustvovati cijelom programu, a izraze želju sudjelovati na nekom njegovom dijelu, razmjena će se dogovoriti na licu mjesta.

Smještaj na bazi punog pansiona (vege prehrana) bit će osigurani u Velikom domu Platak. po cijenama kako slijedi.

Blagajnik – Marija će na licu mjesta skupiti novac sa pansione i objedinjeno uplatiti na recepciji Doma.

Prijave za Intenziv do 20.05.2021. Osobno, ili na merlin.udruga@gmail.com


Molim vas da sa sobom ponesete prostirke, manji jastuk i udobnu sportsku odjeću.

Dodatne informacije na telefon +385 98220595.

Veliki zagrljaj ljubavi svima

Luka Merlin

Reiki majstor