Vođena meditacija za povezivanje sa svim živim bićima

26.01.2021. u 21 sat

Moramo razviti osjećaj opće odgovornosti prema različitim pro­ble­mima s kojima se suočava naš planet. Odgovornost ne leži samo na vođama naših zema­lja ili na onima koji su imenovani ili izabrani za obavljanje određenog posla. Ona leži na svakome od nas pojedinačno. Mir, primjerice, počinje unutar svakog od nas. Kad imamo unutarnji mir, možemo biti u miru s onima oko nas…

–XIV HH Dalaj Lama

Ekologiju bismo mogli jedno­stavno definirati kao poznavanje međusobne povezano­sti i odnosa različitih oblika života unu­tar prirode.
Narušavanje prirodne ravno­teže, onečišćenje zraka, tla, vode i hrane, izumiranje biljnih i živo­tinjskih vrsta nisu rezultat pukog zanemarivanja prirode, oni su posljedice puno dubljih uzroka.
Pretje­rana vezanost čovjeka za materijalno, okrenutosti sebi, bešćutnosti, nasilja, otuđenosti, uzrok je toj globalnoj neravnoteži.
Svatko od nas je sudionik toga. To smo naslijedili od naših predaka, a prosljeđujemo svojoj djeci. Divna li naslijeđa ?
Sjetite se samo razjapljenih usta ribe koju nezaustavljivo izvlačimo iz mora. Neće li se tako čovjeku zgrčiti pluća od nečistog zraka ?

Zastoj bubrega, jetre … osim naših unutarnjih neravnoteža, uzrokovani su unošenjem toksina kroz hranu i vodu. Da ne možemo promijeniti svijet. Da nećemo dočekati krajnju renesansu majke Zemlje, kada je pokrenemo i pokrećemo svojom promjenom, ali će je dočekati naša djeca, unuci …

Niti je svijet počeo sa nama, niti sa nama završava. Kraj je egoizmu !!!

Ova meditacija ima za svrhu podizanje naše svijesti u svrhu osluškivanja tog velikog kruga svih živih bića na ovoj planeti. Ne samo da mi njih oslušnemo, nego i oni nas. Odavno smo se isključili od tog međusobnog osluškivanja i komunikacije.

Turn ON ! Probudimo se !!!

Telefon za kontakt u emisiji, za pozive iz Hrvatske je 016131333 i za međunarodne pozive preko Viber ili WhatsApp +38598220595.

Radio Merlin  možete slušati preko http://www.merlin.hr/radio-merlin/  i to uz pristupni kod kojeg dobivate, ako uplatite minimalnu mjesečnu donaciju od 30 kn na žiro račun udruge Merlin HR2323600001102512529. Maksimalan iznos donacije nije ograničen.
Možete se pretplatiti i na više mjeseci, samo vas molim da me o tome obavijestite. Pristupni kod se mijenja svakog prvog u mjesecu. Za dodatna pitanja i informacije, slobodno mi se javite.

Želim vam ugodno slušanje ovog Radija s dušom i za dušu 

Hvala vam

Luka Merlin

Duhovni učitelj i iscjelitelj