11.05.2017. u 21.00 Reki i kršćanstvo

Ovu tematsku emisiju, organiziram na zahtjev nekolicine slušatelja.
 
Sve na ovom svijetu, dano nam je kao blagoslov, a da li je ujedno i milost, to ovisi o nama.
Naša nedavna emisija na temu crno-bijeli svijet, upravo je pokazala koliko je velik napor za čovjeka, neprestano klasificirati stvari kao dobre i loše. Pogotovo kad se u taj proces uključe velika braća poput: države, korporacije, crkva i mnoge druge institucije.
I doista, ovaj svijet bi bio bajka i čarolija, kada bi se ti scenariji dobroga oživotvorili.
Nažalost, izgradnjom tih scenarija, scenaristi se ne bave samo pitanjem i modeliranjem dobrog, nego ulažu velike napore kako bi svojim podanicima, podrobno ugradili softver što je to sve loše i čega se treba jako, jako čuvati. Toliko se tome daje pozornost, da oni kojima je namjenjen takav program, u sebi počnu razvijati strah, ljutnju, bijes, ljutnju, netoleranciju, zatvaranje …
 
Doba jednoumlja nikad nije prošlo, a vjerojatno neće niti proći. Sve dok nas evolutivni katapult ne lansira u neku drugu orbitu u koju-e ćemo doći prema osobnim zaslugama, upravo na mjesto koje će biti ponavljačko ili napredno. Kako stvari sada izgledaju, i u ovoj orbiti stvari ponavljamo, trčeći u krug za vlastitim repom. To nam pokazuje povjest naše ljudske civilizacije. I što smo to naučili, spoznali, uvidjeli ?!
 
Možda je ovo ipak predugačak uvod za jednu vrlo jednostavnu temu, u kojoj bi jednostavno trebalo opet, i opet na kraju definirati, što je to dobro ili loše ? Tko je tu prav ili kriv, Crkva kao institucija, ili Reiki kao neinstutucija, ali kao neformalan sustav. Nažalost, razočarat ću vas, ali takvu definiciju neću zastupati, niti ponuditi. Naravno, da ste vi slobodni o svemu tome zauzeti svoj stav i imati mišljenje.
O Bogu je bezpredmetno diskutirati, ali o instituciji religije DA. O izvoru Reiki energije, također možemo filozovirati, ali nema velike koristi. Ali o tome, kako svatko tko je iniciran u Reiki, živi svoju svakodnevicu, što mu to znači ili ne, možemo razgovarati, naravno bez prosudbe i osude.
 
Koje je vaše mišljenje o tome da li Reiki i religijsko opredjeljenje mogu ili ne mogu ići zajedno ? ili mogu ?! Koje su vaše predpostavke za vašu čistu, ničim obojanu vjeru i život u miru, ljubavi, istini, nenasilju i ispravnosti ?
 
Svi ste dobro došli sa svojim osjećajem, iskustvom, mišljenjem …
 
www.mixlr.com/radiomerlin ili www.merlin.hr
 
Veliki zagrljaj svima :)
 
Luka Merlin
Duhovni učitelj i iscjelitelj