Terapija Bachovim kapima

Bachove kapi su cvjetne esencije koje je dr. Edward Bach, krajem 20-ih i tijekom 30-ih godina prošlog stoljeća, odabrao za emocionalna i mentalna stanja koja proživljavamo.

Stanja koja bojaju naš život  svakodnevno. Palete raznih emocija kojima oslikavamo platno života. Naše postojanje otpočetka je obojano, nema praznog platna. Ljepota boje i linije nije važna oku nego duši.

Kako bismo postigli sklad i ravnotežu emocionalnih i mentalnih stanja sa mirom naše duše imamo 38 različitih cvjetnih esencija koje čekaju naš kist.

Svaka esencija svojom vibracijom uravnotežuje određeno područje nesklada. Pomaže nam kod stanja i problema:

  • Usamljenosti
  • Obeshrabrenja i očaja
  • Strahova
  • Nedostatka interesa za sadašnjost
  • Pretjerane zabrinutosti za dobrobit drugih
  • Nesigurnosti.

Postoje stanja koja su naše životne lekcije. Stanja u koje trebamo uložiti više energije za njihovo iscjeljenje pa tako za njih pijemo određenu kombinaciju Bachovih kapi duže vrijeme.

Ukoliko smo proživjeli traumu, koja je u naš život vremenom uvukla i dodatne negativne reakcije, trebati će nam vremena kako bismo odmotali sloj po sloj nanesenog. U ovakvoj situaciji ćemo esenciju Star of Bethlehem trebati konzumirati duže vrijeme. No tu esenciju možemo uzeti i za neku trenutnu obeshrabrenost. Tada je njeno djelovanje brže, jer nismo stigli to stanje jače potisnuti.

Sustav Bachovih cvjetnih esencija je vrlo jednostavan. Zamišljen je kako bi svatko mogao, kroz vlastitu kolekciju esencija, pomoći sebi i svome bližnjemu.

Posrednik nam je potreban kada ne možemo pronaći izlaz iz stanja u koje smo zapali, kada ne možemo sa sigurnošću procijeniti naše trenutno stanje ili kada rješavamo stanja sa dubokim korijenom.

Iako je simptom stanja isti, uzrok je kod svake osobe drugačiji te tako terapeut određuje terapiju individualno.

No odabirom Bachovog sustava pomoći možemo biti sigurni kako koristimo prirodan sustav u kojemu ne stvaramo ovisnost o kapima, ne možemo se predozirati niti ima nuspojava. Također je siguran za bebe i trudnice.

Svoju osobnu bočicu Bachovih kapi do max. 7 esencija možete složiti sami ili uz pomoć terapeuta.

Za konzultacije i određivanje terapije, slobodno se javite na telefon +38598484482

Certificirani Bachov terapeut

Marija Merlin