31.05.2016. u 21.00 Vođena meditacija

Vrlo često me pitaju, pa i sam se katkada upitam, čemu posvetiti određeno meditativno putovanje ?
Nekad je najbolje ne davati fokus, nekada nas um ipak usmjeri na nešto što nam je sada ili već neko vrijeme važno ... Ono bazično, što otvara vrata našoj svjesnosti, je svrha našeg postojanja.

Jeste li se i koliko često upitali o tome ? Zašto sam ovdje ? Koja je moja svrha ? Možda i niste ! Ako niste, vrijeme je da se upitate.

Nije toliko važno, a nije niti nevažno, gdje i u kakvom stanu ili kući živimo, imamo li i kakav to automobil imamo, da li nam je majica brendirana ! Kome ili čemu sve to služi ? Odgovor "meni", ok, ali zašto meni ?, čemu ili kome ja služim ? Opet se vratimo na to bazično pitanje svrhe. A najčešće se zaglavi na to gdje stanujemo, kakve hlaće nosimo, što je u frižideru, hoćemo li otplatiti kredit za ovo ili ono ?! I tako se baveći logistikom, često zaboravi na pitanje, ČEMU SVE TO ? Mnogi i napuste svoje tijelo, bez tog odgovora. 

Pravo obilje je ravnoteža materijalnog i duhovnog. Ona se spontano uspostavlja trenutkom našeg spuštanja na zemlju, a dalje ostaje na našem traganju.

Ova meditacija će biti još jedno traganje za svrhom našeg postojanja. 
Ako istinski ne želite zaviriti ili dublje zaroniti u te odgovore, nemojte niti slušati ovu meditaciju, već nastavite tako kako kročite i neka vam je sa srećom.

Veliki zagrljaj svima :)

Luka Merlin
duhovni učitelj i iscjelitelj