Chromo terpija – liječenje bojama

CHROMO TERAPIJA

Liječenje bojama

Najkraća definicija je to da je boja svojstvo svjetlosti. Svjetlost je zdravlje, a tama je bolest.

U svakodnevnom smislu riječi mi prihvaćamo činjenicu da ovo svojstvo svjetlosti podlježe fluktuacijama u sredini u kojoj se nalazimo. Zraci svjetlosti i vibracije prožimaju stvaku stvar na svjetu, mada mi te zrake u većini slučajeva nemožemo vidjeti fizičkim vidom.

 

Povijest

Drevni zapisi kazuju da su u Indiji, Kini i Egiptu, svećenici-iscjelitelji posjedovali cjelovit sustav znanosti o boji, baziran na zakonu korespodencije između sedmerostruke prirode čovjeka i sedmerostruke podjele sunčevog spektra.

Prve knjige na tu temu izašle su 1887. i u njima se govori o uporabi stimulirajućih crvenih i blagotvornih plavih zraka na ljudsko tijelo.

Primarne boje u chromoterapiji

Crvena boja je boja građenja, odnosno ona održava broj crvenih krvnih zrnaca u tijelu i stimulira jetru, dok ljubičasta aktivira slezenu i ona je boja razgrađivanja. Slezena uništava starija crvena krvna zrnca i proizvodi bijela krvna zrnca koja napadaju bakterije.

Centralna ili uravnotežujuća boja u spektru vidljive svjetlosti je zelena. Ona aktivira pinalnu žlijezdu za koju se odavno zna da je glavna žlijezda i kontrolor ostalih žlijezda.

Aura i boje, iscjeljivanje i boje oko nas

Aura je oduvijek poznata okultistima i vidovitim ljudima, no tek kada Dr Džordž Kilner iz Londona prihvatio njeno postojanje i počeo sa eksperimetnima kako bi je učinio vidljivom za ljudsko oko /Dicininski filter/ leća premazana bojom katrana, ona je prihvaćena kao realnost u znanosti.

Korištenjem Kilnerovog filtera u opsegu ultraljubičastih zraka, aura se može vidjeti kao unutarnji pojas zračenja koje okružuje obrise tijela, dok se jedan drugi pojas zračenja gotovo magličaste svjetlosti širi od tijela u svim pravcima.

Aura se (uz ovaj filter) vidi kao sivo-plavo zračenje. Pregledom aure se može vidjeti zdravstveno stanje osobe jer je aura na oboljelim  mjestima tamne ili izblijedjele mrlje, a boje u auri također govore o njenom trenutnom stanju.

Iscjeljivanje bojom nije samo fizička, već i spiritualna sila, i na taj način formira vezu između našeg fizičkog tijela i finijih vibracija viših razina svjesti i spiritualnog razvoja.

Chromo terapija bi mogla biti most između alternativnih i ortodoksnih metoda ozdravljivanja.

Samodijagnoza kroz boje: pogledajte kojih je boja vaša odjeća, koje boje uopće nema, a koja je prezastupljena. Boja zidova u vašem stanu, kao i u vašem radnom prostoru, pretežita boja vaše hrane. Koja vam se sviđa ?, a koja ne.

Čakre

Samo terapija

Odabirom kristala određene boje i frekvencije, njegovim nošenjem ili konzumiranjem kristalnog eliksira.

Promjenom boja odjevnih predmeta, te njihovo usklađivanje. Npr. ne stavljati u kombinaciju crvenu i plavu boju odjeće. Bitno smanjiti odjevanje u crno, a dobro osjetiti kada ćete se odjenuti u potpuno bijelo.

Obojajte svoju kuhinju u žuto. To je boja koja stimulira naš solarni pleksus, a time i probavu. Neka se ona sjedini sa hranom, a smanjit će energiju vatre (štednjak) koja je crvene boje.