Festival Zege Vege

ZEGE VEGE
09.09.2017.
Danas sam se vrlo ugodno osjećao na Trgu Bana J. Jelačića, okružen energijom izlagača i posjetitelja ovog već tradicionalnog 10. po redu Festivala ZegeVege.
 
Šareno i veselo u svakom pogledu. Od onoga što oko, nos, usta i duša mogu osjetiti. Iako je dosta izlagača bilo sa komercijalnom osnovom, dosta njih je s velikom ljubavlju nudilo na kušanje i prodaju onoga što su njihove ruke utjelovile.
 
Bilo je tu interesantnih i dobro posjećenih predavanja. Baš za svačiji ukus.
 
Jedinu zamjerku osobno dajem izboru glazbe koja je “podržavala” Festival. Elektronska (sintetička) glazba, po meni ne ide uz organski i prirodni uzgoj i proizvodnju hrane. Barem ove tzv. new-age glazbe (bez potrebe plaćanja tantjema za javno izvođenje) ima koliko hoćete. Jedan dio i te glazbe je elektronski, ali barem je stil prikladniji nego ovo što smo imali priliku slušati.   
 
Vjerujem, da je među posjetiteljima bilo i onih koji su iz znatiželje došli vidjeti i kušati, što to ti vegetarijanci jedu. Nadam se, da im se to svidjelo i da će možda barem neki od njih, svoj život pomaknuti iz utabanih staza (barem što se prehrane tiče).
 
Luka Merlin 
 
ZEGE VEGE
03.09.2016.
 
 
2016-09-03 12.08.18 2016-09-03 12.18.56 20160903_1141072016-09-03 12.08.182016-09-03 12.08.09
 
 
 
 
 
 
  
 
 
DJEČJA MEDITACIJA ZA MIR U SVIJETU održana 23.04.2016.
Zagreb, Park Maksimir
Odrasli bi se trebali ponašati na ovoj Zemlji tako, kao da su je posudili od svoje djece !
To je davno izrečena mudrost, još od vremena Inka.
 
Promatrajući i živeći na ovoj Zemlji, ne čini se da smo nešto od tih mudrosti primjenili u svakodnevicu. Čak što više, ponašamo se i djelujemo tako, kao da iza nas ne treba ostati ništa.
Rezultati su svima vidljivi i to na svim područjima ljudske djelatnosti. Došli smo do pred kraj. Zvuči apokaliptično, ali nažalost to je činjenica. Mi sa svojim znanjem, puno manje mudrostima, neznamo dalje. Ostali smo prazni, odvojeni, tužni, ljuti, i što je najvažnije, bez LJUBAVI.
 
Svi smo je imali i dobili rođenjem, ali smo je zatrpali sa mnogo nepotrebnih stvari.
 
Jedini koji zrače tom nesputanom energijom LJUBAVI su djeca ! Zamolimo ih za pomoć ! Više nema vremena ni mjesta za ponos, stavove … nas odraslih. Sve su to krutine koje može otopiti jedino Ljubav.
 
To je inicijativa koja se dogodila u našoj Udruzi i zato ovaj poziv na događaj treba doživjeti kao molbu djeci da nam pomognu. Da svojim malim/velikim srcima iz ove točke na Zemlji, potaknemo renesansu Ljubavi i mira.
 
Neka se dodirne što veći broj srca, neka ljubav iz njih pročisti i osvjetli zatamnjene umove i osjećaje koji dovode do ratnih, ekonomskih, političkih, ekoloških i drugih patnji.
 
Povijest je pokazala da niti jedna rezolucija ovog ili onog, ovih ili onih, nije donjela boljitak.
 
Prije manje od godinu dana, na Tajvanu se okupilo 1 000 000 djece i meditiralo za mir u svijetu. Kod nas ni izdaleka neće biti takav skup, ali dajmo sve od sebe, jer to je za sve nas. Osobno i kolektivno.
 
Ova meditacija nema nikakva vjerska ili religijska obilježja. Bit će vođena sa svega nekoliko univerzalnih riječi i pojmova, a vodit će je dugogodišnji duhovni učitelj i predsjednik Udruge za unapređenje i razvoj svjesnosti Merlin, Luka Merlin.
 
Nakon događaja bih se posebno zahvalio gospodinu Dušku Čaviću za ozvučenje našeg događanja i mom prijatelju Dennisu Nusretu Jašarevskom za podršku i fotografiranje.
 
Od medija se na događanju pojavio HRT iz emisije Dobro jutro Hrvatska, na kojoj će vjerujem biti prikazani inserti sa našeg okupljanja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IMG_1825