Gong kupka – terapija zvukom

 

Gong kupka – terapija zvukom

Iscjeljivanje zvukom je drevna metoda čiji korijeni sežu prema Kini, Nepalu, Indiji, Egiptu … Takvo iscjeljivanje koristi vibraciju zvuka za uklanjanje raznih emocionalnih, mentalnih i fizičkih blokada. Zvuk je frekvencijsko područje između vidljivog i nevidljivog, a upravo u tom području često dolazi do prekida protoka vitalne energije. Dakle, osnovna svrha i cilj je bolje zdravlje i podizanje svjesnosti.

Sve oko nas, i mi sami smo vibracija ! Utjelovljene i eterične energije vibriraju svojom frekvencijom, i pulsirajući u tom ritmu održavaju svoj balans i međusobno razmjenjuju te vibracije i energije.

Čovjek je dio tog Univerzalnog sustava. Kad se zbog blokada čovjek zatvori, nastaje neravnoteža, razmjena sa drugim energetskim sustavima se smanji ili u potpunosti blokira. Mi zapadnjaci to nazivamo bolešću.

Sve je više istraživanja i dokaza koji ukazuju na pozitivno djelovanje vibracije zvuka u praksi iscjeljivanja. Ovdje se terapija zvukom provodi uz primjenu prirodnih instrumenata koji imaju posebno iscjeljujuće frekvencije. To su: Gong, tibetanske zdjele, činele, zvučne vilice, bubanj i zvona. Gong spada među najmoćnije instrumente za terapiju zvukom. On ima vibraciju Svemira. A bubanj, primjerice, ima vibraciju Zemlje. To su instrumenti. Terapeut je „glazbenik“, a klijent publika. Sve to zajedno čini uzajaman energetsko/zvučni rezonator koji je povezan sa Univerzumom.

images (12)tibetanska-zdjela-slika-19989851

Terapija zvukom (često se naziva zvučnom kupkom)osobno je kombiniram sa drugim iscjeliteljskim putovima: Reiki, kristali, Orgonska terapija, regresoterapija, preporađanje, fitoterapija i drugi. Ove kombinacije se određuju individualno. Pripremam i  posebne zvučne eliksire, koje klijenti uz uputu  konzumiraju kod kuće ili ako je takva potreba, jednokratno konzumiraju na licu mjesta.

2014-02-17-21-33-35

Koje instrumente točno koristim za terapiju zvukom:

Tam tam Wuhan gong 32″ i 34″, Feng (vjetar) gong i Nibiru gong. Tibetanske zdjele raznih dimenzija, frekvencija i materijala. Tibetanska zvona i cimbala.  Posebno ističem veliku zdjelu u koju osoba može stati, a pogodna je za energetska čišćenja teških negativnih energija.

2014-02-15-13-34-16 img_7679 wdg3920151102_170228_0012016-09-14-12-45-54

 

Neki od ovih instrumenata se koriste za energetska čišćenja kuća, stanova, radnih prostora i objekata, prirodnih prostora (šume, livade, parkovi, nasadi).

Pored ovih divnih prirodnih instrumenata, ovdje se terapija zvukom provodi i pomoću zvuka koji je posebno dizajniran pomoću kompjutora. Radi se o zvukovima prirode (potok, vjetar, kiša …) koji se prilagođavaju na točno ciljanu frekvenciju prema određenoj osobi.

 

Gong kupke se mogu prakticirati u grupi ili individualno. Uvijek se preporučuje odgovarajuća serija tretmana, jer samo jedan ili tek nekoliko terapija, neće dati rezultate. 

 IMG_4695