Radiestezija

Radiestezija je drevna mudrost spuštena u čovjeka.

Ljudi su već davno spoznali da su im osjetila vida, sluha, njuha, opipa i okusa, dosta kruta i slaba. Da pomoću njih mogu doživjeti samo jedan mali dio svijeta oko sebe. U isto vrijeme, osjetili su i registrirali informacije na puno suptilnijim razinama, ali ih nisu mogli protumačiti. To je ukratko rečeno, iniciralo nastanak pomoćnih instrumenata za transfer tih suptilnih vibracija u nama vidljive, a koje smo naučili čitati. Taj neobičan jezik viska, rašlji, antena, tenzora … u svojoj osnovi je jednostavan, no proničući u dublje razine tih vibracija, korespodencija postaje bogatija, snažnija i sve jasnija našem umu. Kao i mnoge zaboravljene mudrosti, znanja i vještine, Radiestezija je ponovno izašla na svjetlo dana.

Gotovo svima je poznata naj rasprostranjenija primjena radiestezije u traganju za izvorima pitke vode, za otkrivanje geopatogenih zračenja koja štetno djeluju na biološku, pa i fizičku sferu čovjeka. Prakticirajući i istražujući sa i kroz radiesteziju, sa velikom sigurnošću mogu reći, da nema tog područja ljudske djelatnosti u okviru koje se radiestezija ne može primijeniti. Područja na kojima sam iskustveno radiestezijski istraživao i do sada radio: Pronalaženje nestalih osoba, stvari i predmeta, traganje za pitkom vodom, fitoterapija, sport, policijski poslovi, sport, agronomija, hortikultura, građevinarstvo, telekomunikacije, umjetnost … Područje-a na koja sam fokusirao svoj praktični rad i istraživanje, je sam čovjek i temeljne poveznice sa njegovom egzistencijom.

Zdravlje, prehrana, okolina življenja i profesionalnog rada. Pored ovih područja, sa velikim zadovoljstvom educiram ljude kroz radionice i tečajeve Radiestezije, gdje se osposobljavaju da sami budu svoji iscjelitelji. Kad je u pitanju zdravlje, radiesteziju primjenjujem kroz sustav detekcije (dijagnostike) energetskog stanja osobe. Pregledom energetskog sustava čakri i aura, može se vrlo lako vidjeti kako se to manifestira na stanje emocija, stanje uma, duha i na koncu fizičkog tijela. Taj proces se može raditi uz fizičku prisutnost osobe ili na daljinu (teleradiestezijski), ili pomoću nekih psihometrijskih predmeta koji se odnose na osobu: fotografija, odjevni predmet ili neka druga stvar koja pripada toj osobi.

U slučaju narušenog zdravlja, radiestezijski se može utvrditi, gdje i koji su uzroci tog stanja i koja ili koje terapije i tretmani mogu dati najbolju učinkovitost. Primjerice, nekoj osobi odgovvara kombinacija Reiki tretmana i kristaloterapija. Drugoj pak, Kiropraktika,  tretmani zvukom i regresija, nekome Reiki i proces čišćenja od negativnih energija uroka, kletve, magije … I tako redom. Nikada ne savjetujem prestanak uzimanja terapije koje su propisali liječnici, niti se uplićem u medicinske dijagnoze. To ostavljam konvencionalnoj medicini, odnosno osobi da sama odlučuje o terapijama koje joj savjetuje liječnik.

Prema urođenoj energetskoj konstituciji osobe, može se detektirati, kakva prehrana osobi odgovara, i koja joj može štetiti.

Dugo, dugo vremena sam proveo na terenskom radu, vezanom uz savjetovanja i detekciju geopatogenih zračenja koja utječu na životnu energiju čovjeka, kako na njegovom mjestu spavanja, tako i na radnom mjestu.  Kako sam u međuvremenu završio školu Feng Shuia, navedene radiestezijske analize sam integrirao sa ovom drevnom mudrošću.