Tibetanska mandala kao lijek, zaštita i umjetničko djelo – ako je želite u svom domu ili na radnom mjestu, pogledajte i pročitajte

Mandala

Tibetanska mandala je alat za stjecanje mudrosti i suosjećanja i općenito su prikazane kao savršena ravnoteža i kompozicija u kojoj borave božanstva. Glavno božanstvo je smješteno u središtu. Mandale imaju različite svrhe i namjene: za iscjeljenje, dugovječnost, obilje, prosvjetljenje, ljubav i suosjećanje, zaštitu od negativnosti …

Kako Mandale liječe

Prema budističkim spisima, mandale prenose iscjeljujuću pozitivnu energiju u okolinu i na ljude koji ih gledaju ili su u njihovoj blizini. Od samog početka nastajanja mandale, budistički redovnici koji ih stvaraju, cijelo vrijeme mantraju i pjevaju, kako bi prizvali i u mandalu utjelovili uzvišene energije. Ovisno o svrsi mandale, takve se mantre i pjevaju.

Bijela Tara mandala

Mandala koju gledate je fotografija originalne mandale. Sama fotografija je u energetskom smislu samo prijenosnik/transformator te energije. Nema gubitka, iako je i ta vibracija slojevita, pa u tom smislu ne možemo biti potpuno sigurni.

Simboličko značenje nekih Mandala: Om Mane Padme Hum – Najsnažnija mantra Budista, Zelena Tara – Iscjeljenje i dugovječnost, Bijela Tara – Ljubav i suosjećanje, Medicine Buddha – Iscjeljenje na svim razinama, Dorje – Zaštita i uklanjanje blokada, Kalachakra – Balans unutarnjeg i vanjskog, Om – Zvik ili vibracija Svemira …

U svakom slučaju, mogu zaključiti da je ona svojevrsni lijek, kako za ljude, sva ostala živa bića i prostor u kojem se nalaze.

Njegova svetost Dalaj Lama u kreiranju Kalachakra mandale
Strpljivi i dugotrajan rad tibetanskih redovnika

Preporučujem da se mandala/e (ovisno o svrsi) stavljaju u glavne prostorije stana: boravak, spavaća soba, blagovaonica i kuhinja. S obzirom na svrhu, mogu biti i u radnom i ulaznom prostoru.

O izboru mandale i okvira, samostalno odlučujete, a možete se i sa mnom posavjetovati. Sukladno tom izboru i namjeni mandale, izvršit ću svojevrsnu inicijaciju i usklađenje u odnosu na vas i vaše potrebe.

Vizualni izgled uokvirenih mandala

Na stražnjoj strani okvira, bit će otisnut certifikat sa nazivom mandale i njenom svrhom. Ako mandala ima svoju mantru, bit će također otisnuta, pa je po želji možete naučiti pjevati.

Standardni okvir u koje ugrađujem ove mandale je dimenzija 23 x 23 i 25 x 25 cm (ispis mandale 13 x 13 i u ostatku paspartu).

Ovaj „artikl“ nema cijenu, a za standardne izvedbe, preporučena donacija je (30 €). Ako se mandala dostavlja poštom, dodaju se troškovi pakiranja i slanja. Članovi Udruge, imaju popust od 20% na preporučenu donaciju.

Od datuma vaše narudžbe, rok isporuke standardne mandale je najviše 10 dana. Razlog tome je individualno posvećena izrada i inicijacija.

Za svaku informaciju i upite, slobodno se javite na mail: luka.merlin@gmail.com ili +38598220595

Želim vam radost svakodnevice

Luka Merlin

Duhovni učitelj, iscjelitelj i

Feng Shui savjetnik