16.02.2016. u 21.00 – Vođena meditacija za smirenje

Ova vrsta meditacije se radi kada je iza nas vrlo naporan dan. Pun izazova na nekom od područja našeg života. U takvim situacijama se uzbudi cijeli nervni sustav, a on upravlja našim disanjem, radom srca, žlijezda, i čime sve ne. Zato se na kraju takvog dana možemo osjećati iscrpljeno, a glava nam je puna.

 

Ova meditacija je neka vrsta flastera, kako bi se riješila trenutna situacija. To vam kao učitelj ne mogu preporučiti kao trajno rješenje. To je odlijevanje pune čaše. 

Dublji i cjelovitiji put je, kako situacije i događaje ne doživljavati stresno. Izbjegavanje takvih situacija nije rješenje (možda katkada). Sve baš sve što nam se događa, iako to neki puta na prvi pogled ne izgleda tako, sve je dio našeg izbora, a njih treba živjeti i to u miru. To se ne može postići na instant način, za to je potrebna svakodnevna duhovna praksa meditacije.

Što se time postiže ? Svjesnost o nama samima i vlastitim izborima. Jedan sasvim običan i ne tako jako stresan primjer. Odlučimo sa automobilom ići u Dubrovnik, i već od pola puta počnemo sami sebi i suputnicima spominjati kako nam taj put već ide na živce, kako smo umorni, kako je vruće … Možda ste već pri donošenju odluke o putovanju prikvačili pojam težine tog puta, a da toga uopće niste svjesni ?. Možda vam je pukla guma ?, možda ste na nekoj benzinskoj crpki sreli osobu koju baš niste htjeli sresti ?

Onako kako u startu donošenja odluke kreirate afirmaciju o njoj, tako će i biti. Dakle, kreirajmo pozitivnu afirmaciju i prihvatimo moguću čitavu paletu nus događaja na tom putu. Time ste već stvorili pozitivnu platformu na putu realizacije tog događaja. To je trening, katkada i odvajanje od starih obrazaca razmišljanja. I to je proces koji treba vremena i prostora.

U svakom slučaju, danas odljevamo  suvišak. I to je već nešto :)

 

Veliki zagrljaj svima,

 

Luka Merlin

duhovni učitelj i iscjelitelj