Reiki jesenji Retreat – Fužine

Reiki Intenziv 2018.

Ono što na početku možete primijetiti u odnosu na prošlogodišnje događanje, razlika je u nazivu. Ne ona nije samo formalne ili netko bi mogao pomisliti, pomodarske prirode, već uistinu stvarne. 

Sama riječ retreat, prevedena na Hrvatski znači povlačenje. Plan je povući se bar na kratko iz svakodnevnih aktivnosti i obveza. Ne samo fizički, jer to činite kad na primjer odete na godišnji odmor. Ovo povlačenje je i ovo svjetovno + dublje povlačenje u sebe.

Svaki Reiki praktikant bi se svakodnevno trebao dva puta povući u svoju nutrinu kroz svoju duhovnu disciplinu i praksu. Iskustveno govoreći, rijetko tko to čini. “Stil” života današnjice uzima svoj danak tako da ljudi imaju sve manje vremena za sebe.

Ovo povlačenje će u svom najvećem dijelu programa biti meditativno, a manjem dijelu mentalno i tjelesno. To ionako odgovara godišnjem dobu u kojem jesmo i u kojeg ulazimo. Već samo to je u suprotnosti sa prilično aktivnim načinom svakodnevice koji se ne osvrće na godišnje doba.

Polagano disanje, spavanje, hibernacija … su prirodni procesi u ovom godišnjem dobu. Ovaj retreat će biti još jedno usklađivanje sa prirodom. Dakle, usporiti ćete se ! Mnogima će odmah kroz misao proći, pa kako ću ja stići na sve obveze koje me čekaju, a toliko mnogo toga moram napraviti ? Ako usitinu ne želite mijenjati svoj “stil” života, sa njime ste sretni, zdravi i zadovoljni, ovaj retreat nije za vas. Nastavite svoju jurnjavu dalje.

Podsjetio bih vas, da se svijet u nama i oko nas kreira u našem umu. Katkada to ne želimo priznati ili prihvatiti, pa stalno upiremo prstom na nekog ili neke druge koji nam ga nameću. Naš život o nama ovisi 75 %, a ostatak, dakle 25% određuje okolina. Zašto se onda ponašamo, kao da je obrnuto ? 

Što više nas se okrene ponovnom spajanju sa duhom prirode, i oko nas će se pokrenuti takva promjena. Nitko umjesto nas neće učiniti ono što je naša obveza i odgovornost. Niti na fizičkom niti na duhovnom planu.

Evo samo nekih simptoma življenja u neskladu sa prirodom: Kroničan ili latentan umor, stres, emocionalno – mentalna nestabilnost koja se manifestira kroz depresiju, tjeskobu, tugu, ljutnju i bijes, kronične bolesti poput visokog tlaka, gastritisa, alergije, srčanih smetnji, nesanica, prehrambeni problemi, ovisnosti, neke kožne bolesti poput neurodermitisa …

Naravno da ne možemo uvijek naš problem pripisati samo sa jednim područjem našeg života, jer tu su i nasljedni faktori i sklonosti, inkarnacijske i karmičke vibracije, spolnost, starosna dob i još neki drugi.

Retreatu mogu prisustvovati svi certificirani praktikanti I i II stupnja Reikija.

Molim vas da sa sobom ponesete prostirke, manji jastuk i udobnu sportsku odjeću.

I na koncu evo Programa retreata:

  • Autotretmani, razmjena u parovima, grupni Reiki tretmani, od kojih posebno izdvajam Reiki Mandalu koju kreiram i manifestiram vrlo rijetko (jednom godišnje ili dvogodišnje);
  • Vođene meditacije;
  • Gong meditacije;
  • Dinamička meditacija

Retreat počinje okupljanjem u Fužinama – Fužinarskoj kući 08.11.2019. od 18.30 sati, a završava 10.11.2019. oko 18 sati.

Prehrana u vegetarijanskom meniu je osigurana u sva tri obroka.

Puni pansion po osobi i danu iznosi 250 kn + BT

Kotizacija za program retreata je za članove Udruge 550 kn, a ne članove 800 kn

Prijave se primaju na +38598220595 ili na mail merlin.udruga@gmail.com  do 25.10.2019.

Do nekog od naših ili ovog susreta, šaljem ljubav i veliki zagrljaj

Luka Merlin

Reiki majstor