Reiki retreat za praktikante II stupnja Reikija – Zagreb, 11 i 12.12.2021.

Trenutak na jednom kraju početka

Inicijacijom u II stupanj Usui Shiki Ryoho Reiki sustav prirodnog iscjeljivanja, praktikant se podiže na puno, puno višu razinu kanaliranja Reiki iscjeljujuće energije. Mogućnost rada na sebi i pomaganje drugima sa upotrebom Reiki simbola i radom na daljinu, bazne su odlike prakticiranja Reikija.

Forme nestaju, a istiniti sadržaj uvijek opstaje

Svakodnevnim radom na sebi i pomaganje drugima, podiže se svijest praktikanta i otvaraju sve noviji i noviji uvidi, kako u sam Sustav, tako i u nebrojene mogućnosti. Naravno uz tako veliku “moć”, stavljeni smo na puno viši piedestal odgovornosti.

Reiki je duhovna disciplina i praksa. Nažalost, još uvijek se Reiki uglavnom povezuje kao terapeutska tehnika u slučaju bolesti. Ipak, gledano sa odmakom vremena, sve više je onih koji tragaju i žude za duhovnom spoznajom, osvještavanjem i svekolikim rastom. Pa ako se i dogodi da uđemo u stanje neke bolesti, nekog složenog problema u odnosima, problema sa poslom … tada ćemo iz puno, puno više razine moći jasnije i cjelovitije uvidjeti razloge ulaska u takvo stanje i naravno mogućnosti iskustvenog prolaska kroz njega i konačno njegovo iscjeljenje.

Sadašnje vrijeme i vrlo složene okolnosti imaju višeslojno djelovanje na nas i pokreću razne procese u nama. Primarno se u ljudima podigao strah. To rezultira nesigurnošću, a povremeno se mogu vidjeti i izljevi ljutnje, bijesa, depresije … Nešto od toga je sada u nama proizvedeno, a nešto je dugo spavalo u nama, a sada se pokazala idealna prilika za manifestiranje toga. I sada se unatoč svemu, javlja podsvjesna potreba da se to potisne, a naš stil života vrati na staro. TO JE NEMOGUĆE !!! Savjetujem da to u sebi promotrite i odustanete od takve misli i pomisli. Sadašnji scenarij kojeg naše oči vide, a uši čuju, ne izgleda baš najbolje. Ali, kad kroz to prođemo, čeka nas nešto predivno. Netko će se pitati, a što je to ? Nešto potpuno novo, čisto i blaženo. Ne bojte se toga. Hodajte, budite budni i proći ćete kroz ovo sada, a iskoračiti u to NOVO.

U svemu tome nam mogu pomoći simboli Reikija, ne kako bi vidjeli što je to novo i time nahranili naš ego, već da bi se pripremili i bili spremni u to iskoračiti, ući i živjeti.

Zato nam je važan ovaj Retreat. To je njegova svrha i dobrobit. Bogatstvo svih razina pa i Reiki bogatstvo je u nama. Samo ga trebamo živjeti u sebi sa sobom i dijeliti ga u društvu u kojem živimo.

Ako mislite da vam vanjske okolnosti nisu naklonjene, kako bi došli, samo se sjetite da vi kreirate okolnosti, ne one vas. Podvala ega da nemate novca, vremena … je samo njegova težnja da sve ostane po starom. Staro je umrlo i više ga nema. Novo se rađa, sa vama ili bez vas.

Razmjena za ovaj Retreat je 750 kn (100 €), na dan početka, 11.12.2021.

Rok za prijavu je S A D !!!

Šaljem vam puno ljubavi i mira

Luka Merlin

Reiki majstor