Izvješće sa Sajma kristala u Minhenu – Report from the crystal fair in Munich

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unatoč epidemiološkoj situaciji, ovaj Sajam se održao. Uz potrebne mjere ulaska na sajam sa kovid potvrdom, sa maskom i distancom među posjetiteljima i izlagačima.

Kako je prošče godine ovaj Sajam otkazan desetak dana prije njegova održavanja, jedva sam čekao posjetiti najveći europski događaj ove vrste.

Korona je dosta utjecala na brojnost izlagača, a posebno na broj posjetitelja u odnosu na prošle godine. Izlagački prostor se sa 5 velikih paviljona smanjio na 4 u kojima je raspored izlagača bio prorijeđen. Naravno da je ovakva situacija utjecala i na najbitniju stvar, a to su izložbe i ponuda kristala. Predavanja uopće nije bilo. Cijene kristala su porasle,a za pojedine vrste čak i nekoliko puta. Primjerice za kristale iz Afganistana i Latinske Amerike.

Foto aparatom sam zabilježio samo jedan mali dio te čarolije, a uživo ću u emisiji na Radio Merlinu, prenijeti i osobne impresije.

Osim što sam nekim ljudima donio naručene kristale, jedan manji broj posebnih kristala sam donio za ponuditi onima koji su zainteresirani. Te fotografije ću posebno objaviti za koji dan.

Zahvaljujem se organizatoru The Munich Show, na dodijeljenu novinarsku akreditaciju, koju dobivam već niz godina.

Pa da ne dužim, neka fotografije govore i pričaju vam priču. Želim vam da uživate.