O meni

Love all, serve all!
Voli sve, služi svima!

Kako sam “postao” iscjelitelj
Do moje 21. godine života (rođen sam 05.10.1953.), uopće me nije privlačila duhovnost, bilo što paranormalno ili iscjeliteljstvo. A tada, sam se ponovno rodio. 21.05.1974. godine, bio sam na svom tadašnjem poslu, izložen udarcu od 10000 V. Kraj jedne epohe mog života. Ponovno sam upoznao mamu, ponovno sam učio pisati, pa čak i hodati. A ono najvažnije, promijenila mi se perspektiva viđenja samog sebe i svijeta oko mene. Istom poslu sam se vratio, na nekoliko godina, a ono što me je povuklo u sebe, bila je Radiestezija. Za to sam neizmjerno zahvalan svom prvom “učitelju”, Antonu Crnolatcu. Upoznao sam ga dok je bio nekoliko tisuća kilometara od Zagreba, a naš prvi susret bio je kroz jednu skriptu Stanka Jurdane o radiesteziji i visak, kojeg sam od njega dobio na poklon.

Netko će pomisliti, kako se Radiesteziju ne može svrstati u duhovnost, ali za mene su to bila prva velika vrata u sva područja duhovnosti, izvanosjetilnog i paranormalnog. Kako na početku, tako i danas, radiestezija je bila i ostala moja prva i velika ljubav. Kroz nju sam naučio detektirati geopatogena zračenja, energetski dijagnosticirati ljude i životinje, tražiti nestale osobe i stvari, energetski tretirati sve što je živo, savjetovati ljude u različitim područjima njihova života, od prehrane, zdravlja, mjesta boravka ili rada, poslovnih rješenja, partnerskih odnosa …
I zamislite da do tada uopće nisam znao, jer mi to nitko nije rekao, niti sam osobno vidio, moj pokojni otac i moj stric su također baratali viskom. Kada sam ih pitao, zašto mi to ranije nisu rekli, odgovor je bio da je to bila njihova tajna.
Kasnije sam prakticirajući Radiesteziju, upoznao još puno, puno divnih ljudi, od kojih sam puno naučio. Posebno bih izdvojio pokojnog dr Borisa Farkaša i Osmana Hasanpašića.

U slijedu radiestezije, intuitivno sam počeo, na traženje ljudi, raditi bioenergetske tretmane. Bilo je to vrlo intenzivno i bogato iscjeliteljsko iskustvo i razdoblje. Ispunjeno mnogim radostima, euforijama i tugama, pa i osobnim oboljenjima.
Sudjelovao sam u nekim znanstvenim istraživanjima na temu paranormalnog i zaključio nakon dvije godine, da ću izgubiti svoju “normalnost”, ako u tome dalje budem sudjelovao.

Nisam više siguran u kronologiju svog učenja i osobnog rasta, pa ću dalje pisati intuitivno, a možda to i nije od presudne važnosti.

Sa kristalima me na jednoj radionici zarazio Dr Đuro Despot. A i oni su bili samo formom mog još dubljeg zaranjanja u duhovno. U jednom od naših družanja sam prvi puta čuo za Sri Satya Sai Babu.
Moje prve meditacije su bile baš na tu i te teme, a kasnije sam ih produbio, prakticirajući Hatha Yogu.

Na jednom sajmu kristala u Minhenu sam upoznao Abudla Masarya, iz Sirije i ostao još tjedan dana u Njemačkoj gdje sam educiran u “osloboditelja od demona”. Prepoznavanje magijskih utjecaja na ljude, prostor i životinje i njihovo ritualno oslobađanje od takvih energija.

Škola za preporoditelje Leonarda Orra u Hrvatskoj – Trakošćan (mislim da je to bilo 1992. godine), na mene je ostavila poseban dojam i utjecaj. Osloboditi sebe i druge trauma svakodnevnog života, uključivo traumu samog čina rođenja. Nešto kasnije sam upoznao divne ljude iz te priče, Nenada i Anu u Pirovcu, na 7 dnevnoj rebirthing radionici…. nastavak slijedi