Feng Shui energetsko čišćenje stana, kuće ili poslovnog prostora

Zašto uopće energetsko čišćenje ?

Naš životni ili radni prostor je važan, treba nam ponuditi mir i sigurnost, oazu mira. Povratak domu ili odlazak u radni prostor trebate osjećati kao pozitivno iskustvo kako bi se izbjegao teret svakodnevnog života. Međutim, to nije uvijek slučaj, jer negativna zasjenjenost našeg doma ili radnog prostora, oduzima nam dragocjenu životnu energiju. Sada je vrijeme za energetski čišćenje. 

U Feng Shuiju generalno postoje dvije razine čišćenja prostora. Prvo čišćenje nakon glavne analize i svakogodišnja čišćenja sa postavljanjem lijekova u skladu sa promjenama letećih zvijezda.

 

Kako se kreiraju negativne energije ?

Nitko ne ostaje s dobrim duhovima i pozitivnom energijom. Naprotiv, tijekom vremena, oko nas se formiraju negativne energije ili entiteti. To ima različite uzroke: svađa s partnerom, svakodnevna briga ili žalovanje zbog gubitka utječe na naše energetsko polje nevjerojatno. Ti negativni osjećaji brzo određuju našu kvalitetu života. Nesanica kao i osjećaj iscrpljenosti i umora stvaraju osjećaj težine na duši. Svi se ovi osjećaji akumuliraju u našem životnom ili radnom okruženju, a osjećaj zabrinutosti raste do kulminacije kada se može pomisliti da povratka nema. 

Neke okolnosti koje mogu znatno utjecati na zahtjevnost procesa energetskog čišćenja prostora: prostori koji su jako stari (više od 15 godina), gdje su se izmjenjivali stanari, gdje je netko umro prirodnom ili neprirodnom smrću, gdje je dugo boravila teško bolesna osoba, prostori koji stečeni na nepošten, čudan, sudski ili neki sličan način, gdje ljudi žive u ne slozi, gdje su se obavljale djelatnosti koje ne šire baš pozitivnu energiju (na primjer kockarnice, klaonice, bordeli …)

Energetsko čišćenje prostora je moguće u nekoliko faza i koraka
Energetsko čišćenje kuće je pravi lijek.  Imao sam prilike vidjeti različite načine čišćenja prostora i učinke nakon toga. Jedino što mogu kao zaključak reći, da to ne može raditi bilo tko i da se taj proces treba povjeriti samo u ruke pouzdanog stručnjaka.
Neke korake možete obaviti sami, a neke nikako sami. Prva i osnovna faza je svoj prostor održavati čistim i urednim. Pretrpani ormari, police, zatrpani kutevi, neispravne instalacije, aparati, polomljeni predmeti … predstavljaju odličan izvor i sredstvo kreiranja negativne energije. Očistite, bacite, poklonite i popravite.

Jedan od najstarijih načina energetskog čišćenja je dim. U raznim specijaliziranim trgovinama je moguće nabaviti Tamjan, Žalfiju, Timijan, Ružmarin, Sambrani, Palo santo štapići, Mirisni štapići .. Profesionalci će najbolje osjetiti koje od tih sredstava odgovara vašem prostoru. Komadić drvenog ugljena kojeg zapalite i potom na njega nanesite smrvljenu biljku ili tamjan, pušite u njega dok ne počne dimiti i vrlo je važno svojom sviješću taj dim raspršivati po prostoru u svrhu čišćenja. Prostor se čisti kružnim kretanjem od ulaznih vrata u obrnutom smjeru kazaljke na satu kroz cijeli prostor/prostorije.  

Osim ovih pripravaka, u procesu čišćenja se može koristi morska sol, vatra, zvona, cimbala, tibetanske zdjele, gongovi i prizivanje arkanđela. To su vrlo moćni alati i afirmacije za uklanjanje negativnih energija i misli koje su blokirane u prostoru. Osobno kroz molitvu prizivam arkanđela Mihaela za uklanjanje teških negativnih entiteta iz prostora. Kroz praksu mi se to pokazalo vrlo korisnim. 

Za čišćenje se treba dobro pripremiti, po mogućnosti ne jesti barem 10 ak sati prije čišćenja, ne bi trebali imati neku otvorenu ranu, žene taj proces nikako ne bi trebale raditi za vrijeme mjesečnice. U prostoru se ne bi trebao nalaziti nitko tko aktivno ne sudjeluje u čišćenju, a pogotovo trudnice.

Proces nije ograničen vremenski, a pogotovo ako se u tom procesu oslobode teške energije (entiteti umrlih osoba u tom ili susjednom prostoru. Nekada je to iskustvo probuđenog lava koji je spavao. Zato je to proces kojeg trebaju obavljati osobe kojima je to dano da rade, koji su se školovali da to rade i koje imaju iskustvo u tome.

Izgrađivanje pozitivnih energija

Nakon procesa čišćenja, slijedi nova sinkronizacija ukućana i promjene u stilu života, kako se ne bi stvari vratile na staro. 

Život nije samo med i mlijeko, već pun izazova, padova i uspona. Ali ako uspijemo svoju kritičnu masu mira zadržati i u najtežim situacijama, tada će trenutni događaji samo na površini zatitrati naš um i emocije koje ne mogu ostaviti negativnog traga niti u nama niti u našoj okolini. Zato je važna svakodnevna duhovna disciplina i praksa.

 

Luka Merlin

Feng Shui savjetnik

+385 98220595