Gong kupka za buđenje inspiracije/nadahnuća života – Zagreb – 14.02.2024. u 18.30. Letovanićka 30

Odlučite već jednom, ne gurati život i stvari u životu. Život je sam po sebi u pokretu. On je rijeka kojom plovite. Možda tek neznatna radnja pri skretanju, no često je i to nepotrebno. Pogledajte u svoju svakodnevicu. Koliko puta ste dnevno rekli: moram, želim, samo da uspijem, potrudit ću se, izborit ću se, zahtjevam … Sve su to riječi i pojmovi, koje simboliziraju guranje i kontrolu. Mi smo to već generacijski prihvatili kao “normalno”, a vjerujte mi nije. Koliko puta ste se oznojili, a nizašto. Ili za nešto, što se kasnije pokazalo, da vam uopće nije trebalo, čak da pače.

Pozivamo se na slobodnu volju, na mogućnost izbora, uspoređujemo se, takmičimo se, laktarimo se, jalnizam, kukaizam i ostali izmovi. Što vam to uopće treba ? Za stres, za patnju, za bolest, za tugu, ljutnju, bijes … To nikome ne treba.

Stvaramo si lažnu zonu komfora i sigurnosti. A osvjedočili smo se puno puta da je ona jako krhka. Dok vam ovo pišem, nalazim se tisućama kilometara od Zagreba. U Indiji. Jučer sam se odazvao jednoj obitelji na ručak. Žive u skromnoj kućici od cca 40m2, njih šestero. Osmjeh im ne silazi sa lica i očiju. Nemaju puno, ali sve su sa mnom podijelili. I dođi nam opet. U početku sam se malo stisnuo i čim sam to primjetio, udah – izdah, pa sve super. Smijeh i ljubav. To je sve. Bez ikakvog sedativa i aditiva. Jer naš život ima sve supstance koje nam trebaju. Ako ih zanemarujemo, one zaspiju. A mi udri po gemištima, cigaretama, travici … jer smo se osjetili praznima.

Naše biće (um, duh i tijelo) su jedan predivan instrument. Dio veeeeelikog orkestra. Čovječanstva i svih ostalih živih bića. Da, u tom velikom orkestru, uvijek netko može zafelšati. Zato imamo Dirigenta, a zovite ga kako god hoćete. Meni je dao Gong i tibetske zdjele zbog podešavanja interference svakog člana orkestra i orkestra u cjelini. To provjereno djeluje. A nakon koncerta, svi učesnici sa smješkom na licu idu doma.

Ne treba vam partitura, ona već postoji, treba vam nešto za prileći, možda mali jastučić i dekica i naravno bočica vode koja će zapamtiti cijeli koncert, kojeg doma možete poslušati.

Mislio sam do nedavno kako imamo puno mjesta, pa da prijave nisu potrebne, ali ipak jesu, i doživljavamo ih ozbiljno. Molim vas, pošaljite ih na SMS, običan ili neobičan na Viber, WhatsApp, Telegram +38598220595.

Preporučena donacija za ovaj događaj je 20 €

Puno vam hvala na pozornosti, uz veliki zagrljaj ljubavi

Luka Merlin