Reiki povlačenje sa temom za manju zabrinutost – Volavje – od 07. do 09.06.2024.

Briga i zabrinutost je osjećaj koji nas psihički pritišće. Ovdje bih svakako naznačio razliku između brige (skrbi) za nekog i zabrinutosti. To su dva sasvim različita pojma.

Ako nas dugo pritišće zabrinutost, da li za neku osobu, pojavu ili proces, to će svakako utjecati na naše mentalno i emocionalno zdravlje. Ne rijetko, a zbog kronične zabrinutosti, ta se energija spušta i u naše tijelo. Pa tamo gdje je naš senzibilitet izražen, pojavljuju se i simptomi nekog zdravstvenog problema.

Ako je naša zabrinutost (kako mi je neki dan rekla jedna klijentica) pridjev našeg imena, objekti i situacije prolazi, ali naš um nastavlja raditi po starom obrascu.

Gotovo je postalo normalno biti zabrinut, jer ako nisi, tad nisi normalan. A tako normalni ljudi, često su umorni, depresivni ili anksiozni. Treba li nam takva “normalnost” ? Naravno da ne. I sada se samo po sebi nameće pitanje, kako izaći iz takvog programa ili moda (kako se danas uvriježeno kaže). Vrlo je jednostavno. Iskoračiš iz njega. Ma da. Da je to lako, svi bi iz njega samo tako jednostavno izašli.

Volim praktične usporedbe, pa evo jedne. Davnih dana sam se bavio padobranstvom. Završio sam teoretsku i obuku na zemlji, pa je došlo vrijeme za skok iz aviona. Ma, kako ne bi bio hrabar i sve što ide uz to, no kada sam stao na prag aviona i kako bi iskočio, samo sam se zamrznuo. Pored mene je bio moj trener/učitelj, koji me istog trena udario nogom u stražnjicu i tada poletjeh …

Tako je i sa učenicima u Reikiju. Stanete na prag između svoje hrabrosti i straha, a učitelj vam nešto šapne na uho, pokaže smjer i mahne rukom za sretan put.

Naša svakodnevna Reiki praksa je jedan vrlo snažan i siguran proces prikupljanja snage i hrabrosti da se otisnemo.

Na našem povlačenju ćemo upravo to raditi. Prikupljati i fokusirati snagu za iskorak. Pa i iskoračit ćemo.

U tome će nam naravno Reiki biti baza naše podrške, uz vođene meditacije, komunikaciju (grupnu i osobnu), predavanje, zvučnu kupku …

Većini je već poznat ambijent, smještaj i vrlo ukusna hrana u objektu našeg smještaja, a to je Repro Eko imanje. Kome nije poznat, upoznat će ga.

Od logistike vam treba neka prostirka, jastučić, dekica i naravno udobna i komotna, možda sportska odjeća.

Na programu mogu biti prisutni praktikanti 1. i 2. stupnja Reikija.

Prehrana je vegetarijanska, a cijena za jedan puni pansion je 65 €, za djecu 30 € i to pomnožimo sa dva dana koliko smo tamo na boravku.

Kotizacijska razmjena za program povlačenja je za članove Udruge Merlin 150 €, a za ne članove 200 €.

Okupljanje svih sudionika na Repro Eko imanju u Volavju broj 30 (kod Jastrebarskog) u petak 07.06.2024. između 18 i 19 sati.

U 19.30 je sinkronizacija svih sudionika, a u subotu i nedjelju, program počinje u 08.00 sati. Završetak povlačenja je u nedjelju oko 17 sati.

Za sva pitanja ili informacije, slobodno se javite na +385 98 220 595.

Do našeg susreta, svima želim sretnu svakodnevicu

Luka Merlin

majstor Reikija