Uljepšajte ulaz u vaš dom

U feng shuiju, ulaz u stan, kuću ili poslovni prostor predstavlja način na koji energija ulazi u vaš dom i vaš život. Kažemo da su ulazna vrata “usta qi”. Naravno, ulaz je prva točka sa koje treba započeti ako želite stvoriti dobar feng shui u svom domu.

Počnite s uklanjanjem nereda i uklanjanjem smeća. Mnogo se predmeta nakuplja na ulaznim vratima. Ne kažem da to mora biti potpuno prazno, već prilično uredno. I neka vam to uspije.
Zatim počistite i očistite područje oko ulaznih vrata. Često se zanemaruje prednja strana ulaza. Obrišite vrata i istresite otirač za cipele. Dobro pogledajte okolo. Često se tu može naći davno osušeno cvijeće, stari reklamni katalozi i davno odložene stvari.


Tada možete i ovaj prostor učiniti privlačnijim i prostranijim uklanjanjem ili dodavanjem bilo čega. Ovo stvara mjesto za prikupljanje i skupljanje energije koja ulazi u vaš dom.
Napokon, pobrinite se da je ovaj prostor dobro osvijetljen i prozračan. Po potrebi dodajte osvjetljenje ili promijenite pregorjele žarulje.


Očistite prozore sa vanjske i unutarnje strane ulaznih vrata.Prozori simboliziraju oči odraslih u domu. Za djecu simboliziraju njihov glas. Da biste stvorili dobar feng shui u svom domu, redovito čistite prozore. Prozirni, čisti prozori propuštaju više sunčeve svjetlosti.
Sunčeva svjetlost nas prirodno energizira i budi. Sunčeva svjetlost također živopisno prikazuje sve boje i predmete koje vidimo. Stoga naši domovi postaju opsežniji, živahniji i energičniji kad propustimo više svjetla. Čisti prozori metaforički nas bude da bismo vidjeli svijet oko sebe s najviše boja, jasnoće i preciznosti.
Ekološki gledano, koristite netoksična sredstva za čišćenje kad god je to moguće. Jedno od naj jednostavnijih rješenja je bijeli alkoholni ocat i voda.


Dajte svojim vratima malo još malo pažnje. Pogledajte izbliza kvaku na vratima. Dobro je izglancajte ili zamijenite. Pogotovo ako nije savršeno dobro funkcionalna.U feng shuiju vrata predstavljaju vaš glas i komunikaciju. Vrata su također portali na kojima vam prilike mogu ući u život. Zbog toga vaša vrata zaslužuju malo više vaše pažnje.
Budite sigurni da se sva vaša vrata mogu otvoriti na barem punih 90 stupnjeva. Kad je hrpa nereda iza vrata, ona se ne mogu otvoriti do kraja. To znači da ste u mogućnosti dobiti samo dio prilika koje vam život nudi. Postoje dijelovi pred kojima se zatvarate.
Drugo, provjerite rade li vaša vrata ispravno. Pazite da šarke ne škripe. Pazite da se vrata mogu dobro i lako zatvoriti ili otvoriti (ne smiju zapinjati o tepih, parket ili neku drugu podnu oblogu ili možda zapinju o štok, da li ključ lagano ulazi i izlazi iz brave). Svi ovi detalji utječu na to kako energija pronalazi put do vas. Vaša je želja da protok energije bude što glatkiji.


Na vratima treba biti jasno i čitko biti ispisano, tko stanuje u tom stanu. Zapamtite, da je vaše ime ili prezime također forma i vibracija koja će privući vama potrebnu energiju. Zamijetio sam da sve više ima ulaznih vrata na kojima nema nikakvog natpisa. Dakle, možemo zaključiti da se netko ili nešto tu unutra skriva. Loš je izgovor, da se radi o intimi.


Boja vrata je također vrlo bitna. Podlegli smo stereotipima, tako da su u zgradama, gotovo sva vrata ista. Boja vrata se određuje prema zoni ili smjeru u kojem su okrenuta. Ne treba uzeti kao 100 % pravilo, ali nešto crveno u boji vrata ili dovratnika, svakako podiže energiju ulaza.

Radi li vam zvono na vratima ? Možda vam sreća pozvoni na vrata, a vi ne čujete.


Želim vam ugodno bavljenje vašim ulaznim vratima i prostorom.

Luka Merlin